Jadrolinija o trajektu koji je procurio: “Odlazak na rezalište odgođen do ožujka, sad ide u Trogir na sanaciju”

Foto: Facebook / Antun Penjak

RIJEKA – Hrvatski nacionalni brodar Jadrolinija očitovao se o prodoru mora u trajekt Lubenice, o čemu je jutros izvijestio Morski HR. Trajekt je ovih dana trebao na svoje posljednje putovanje u tursko rezalište, no pauzirao je u dubrovačkoj luci Gruž, odakle sad mora ići na dodatno krpanje. 

– Brod Lubenice je od 27. do 29. prosinca bio na vezu u luci Gruž u Dubrovniku, čekajući na povoljnije vremenske prilike za nastavak putovanja prema rezalištu u Aliagi. Tijekom boravka broda na vezu u Dubrovniku Jadrolinija je primila informaciju iz rezališta da brod Lubenice neće moći preuzeti u dogovorenom roku jer je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta došlo je do kašnjenja dolaska broda koji je trebao stići u rezalište prije Lubenica. Zbog novonastale situacije, odlazak Lubenica u Aliagu odgođen je za ožujak 2022. godine – pojasnili su iz Jadrolinije zbog čega je ovaj trajekt na svom posljednjem putovanju zaustavljen u Dubrovniku.

Foto: Damir Jerkov

– U međuvremenu, na brodu Lubenice je tijekom boravka na vezu u Gružu zamijećeno manje podizanje razine tekućine u jednom od tankova balasta. Stanje u tanku balasta se kontinuirano prati i nadzire. S obzirom na odgodu odlaska broda Lubenice u rezalište u Aliagi, brod je upućen u Trogir gdje će privremeno biti na vezu kako bi se izvršio pregled broda te kako bi se ustanovili uzroci podizanja razine vode u tanku balasta. Sva će eventualna uočena oštećenja prije putovanja biti sanirana – odgovorili su za Morski HR iz Jarolinije.

Prema aplikaciji Vesselfinder, trajekt Lubenice je upravo pri zaključenju ovog teksta sretno stigao na gat trogirske trajektne luke Soline.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ: