1 min. čitanja

Odobrena sredstva za projekt Valorizacija Ribolovne Tradicije

Odobrena sredstva za projekt Valorizacija Ribolovne Tradicije
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ – Godinama najpopularnije turističko odredište u Hrvatskoj – Grad Rovinj, popunjava svoju ponudu novim, edukativnim sadržajem o ribarstvu kojim žele tu tradiciju sačuvati od zaborava.

„Valorizacija ribolovne tradicije na području Grada Rovinj-Rovigno kroz prezentaciju ribarstva, ribarske tradicije i ribarskog nasljeđa“ projekt je kojeg je odabrala LAGUR “Istarska batana” za financijsku potporu u okviru FLAG natječaja.

Cilj projekta je očuvanje i popularizacija ribarske tradicije i nasljeđa kroz prenošenje znanja o povijesti ribarstva, o morskoj prirodnoj baštini i bio-raznolikosti, o lokalnoj gastronomiji i lokalnim običajima te o industriji ribe i tvornici za preradu ribe Mirna.

Kroz projekt se planira izgradnja i opremanje dječjeg igrališta, koje je ujedno i tematsko-edukativni park, u postojećem parku Hrvatskih branitelja domovinskog rata u Rovinju. U planu je i izgradnja edukativne knjižice aktivnosti koja će sadržavati temeljne simbole ribarskog nasljeđa i tradicije, a biti će namijenjena djeci vrtićke dobi.

U neposrednoj blizini tvornice za preradu ribe Mirna planira se uređenje javnog prostora koji će se povezati s ribarskom baštinom, dok će u tematsko-edukativni dječji park biti postavljena dječja igrala na temu ribarstva, a koja simboliziraju ribarsko nasljeđe i ribarsku kulturu. Uz navedeno, na stupiće ili igrala gravirat će se kratki i zanimljivi edukacijski tekstovi na temu ribarskog nasljeđa i tradicije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.190.091,20 kuna, dok iznos odobrene potpore iznosi 755.000,00 kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.