1 min. čitanja

Sjever Jadrana Novu godinu će dočekati s maglom, moguća vidljivost manja od 200 m!

Sjever Jadrana Novu godinu će dočekati s maglom, moguća vidljivost manja od 200 m!
Foto: Dragan Zrnčević

Hrvatsku u petak očekuje pretežno sunčano vrijeme, posebice u Dalmaciji i u gorju, a ponegdje u unutrašnjosti te u Istri i na otocima bit će magle i niske naoblake u prvom dijelu dana te ponovno navečer i u noći, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Kraj ove i početak iduće godine obilježit će stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme. Pritom će u noći i ujutro mjestimice biti magle koja se osobito u nizinama unutrašnjosti može i dulje zadržavati pa će se dojam “sunčanih” dana prilično razlikovati od mjesta do mjesta, baš kao i najviša dnevna temperatura zraka.

Vjetar će puhati većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 9 do 14, na Jadranu između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, na srednjem i južnom dijelu ponegdje i malo viša.

U novogodišnjoj noći u većini područja prevladavat će vedro ili malo oblačno, u unutrašnjosti mjestimice maglovito, a temperatura zraka bit će od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

Upozorenje za pomorce je na mjestimičnu maglu, naročito u noći i ujutro na sjevernom Jadranu, gdje je moguća vidljivost manja od 200 m.

Prognostičari ocjenjuju da će to biti jedan od najtoplijih dočeka Nove godine, nakon ponegdje vjerojatno i najtoplijeg posljednjeg dana u godini.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.