RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Novogodišnje kiselo jelo

Foto: Katija Guljelmović

Nakon blagdanskih slastica i pečenja, složit ćete se sa mnom da nam tijelo traži nesto ukusno i kiselo za detoksikaciju i protiv mamurluka!

Zadnji su skosi agrumima pa ih iskoristimo za voćne vitaminske sokove, bogate C vitaminom. Što se tiče C vitamina, od naših i na ruku dostupnih namirnica, svakako bi prednost dala kiselom kupusu.

Evo jedna brza ričeta kako ga pripremam.

Jelo je gotovo za manje od sat vremena i sigurna sam da će vam se svidjeti.

Potrebno vam je:

500 g kiselog kupusa

1 manja glavica luka

2 kobasice s česnom ili  domaće kobasice

Slatka crvena dimljena paprika

Sol ,papar,

Maslinovo uje

Čaša piva

Dva tri lista lovorike

Priprema:

Kupus pokišati pola sata u vodi da opusti višak kiseline.

Dok se kiša, na maslinovom uju izdinstati narezani luk do zlatne boje i mrvicu ga posoliti.

Dodati mu crvenu papriku i nakon toga ocijeđeni  kupus s lovorom.

Podlijevati vodom, toliko da uvijek bude pokriven .

Nakon pola sata, kad je gotov, pustiti da višak tekućine izvrije .

Dok se kupus čini, kobasice na nekoliko mjesta probužati s pantarulom, i staviti naglo da se prigaju na malo maslinovog uja.

Kad su uhitile koricu, dignuti s vatre i pomalo ih zaliti  pivom  i vratiti na vatru da se krčkaju .

Za desetak minuta skinuti s vatre i servirati s kupusom.

Uz to možete posluziti i restovane patate.

Jos jednom Sretan početak Nove 2022 godine, svima koji nas pratite.

Katija Guljelmović