1 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Novogodišnje kiselo jelo

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Novogodišnje kiselo jelo
Foto: Katija Guljelmović

Nakon blagdanskih slastica i pečenja, složit ćete se sa mnom da nam tijelo traži nesto ukusno i kiselo za detoksikaciju i protiv mamurluka!

Zadnji su skosi agrumima pa ih iskoristimo za voćne vitaminske sokove, bogate C vitaminom. Što se tiče C vitamina, od naših i na ruku dostupnih namirnica, svakako bi prednost dala kiselom kupusu.

Evo jedna brza ričeta kako ga pripremam.

Jelo je gotovo za manje od sat vremena i sigurna sam da će vam se svidjeti.

Potrebno vam je:

500 g kiselog kupusa

1 manja glavica luka

2 kobasice s česnom ili  domaće kobasice

Slatka crvena dimljena paprika

Sol ,papar,

Maslinovo uje

Čaša piva

Dva tri lista lovorike

Priprema:

Kupus pokišati pola sata u vodi da opusti višak kiseline.

Dok se kiša, na maslinovom uju izdinstati narezani luk do zlatne boje i mrvicu ga posoliti.

Dodati mu crvenu papriku i nakon toga ocijeđeni  kupus s lovorom.

Podlijevati vodom, toliko da uvijek bude pokriven .

Nakon pola sata, kad je gotov, pustiti da višak tekućine izvrije .

Dok se kupus čini, kobasice na nekoliko mjesta probužati s pantarulom, i staviti naglo da se prigaju na malo maslinovog uja.

Kad su uhitile koricu, dignuti s vatre i pomalo ih zaliti  pivom  i vratiti na vatru da se krčkaju .

Za desetak minuta skinuti s vatre i servirati s kupusom.

Uz to možete posluziti i restovane patate.

Jos jednom Sretan početak Nove 2022 godine, svima koji nas pratite.

Katija Guljelmović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.