1 min. čitanja

Garmin preuzima Vesper Marine, vodećeg dobavljača pomorske komunikacijske opreme i usluga

Garmin preuzima Vesper Marine, vodećeg dobavljača pomorske komunikacijske opreme i usluga
Foto: Promo

Garmin je objavio kupovinu tvrtke Vesper Marine, privatnog pružatelja tehnologija nautičke industrije – AIS, VHF i rješenja za praćenje plovila. Očekuje se da će ova akvizicija osnažiti Garminovu poziciju lidera nautičkih proizvoda i tehnologija osmišljenih za veću sigurnost i poboljšanu svjesnost o situaciji oko plovila.

S gotovo 15 godina iskustva, Vesper je razvio paket komunikacijskih proizvoda i rješenja za motorna plovila, jedrilice i radne čamce, uključujući nagrađivani Cortex sustav. Cortex kombinira najsuvremeniji VHF radio s Vesperovim jedinstvenim pametnim AIS transponderom i tehnologijom daljinskog nadzora plovila. Vesperovi pametni AIS transponderi uključuju ugrađene alarme koji upozoravaju nautičare na potencijalne sudare, povlačenje sidra i pada čovjeka u more. Tvrtka također nudi mobilne aplikacije za praćenje, pregled i upravljanje Cortex sustavom ili smartAIS transponderom za iOS i Android uređaje.

– Vesper je bio pionir brojnih inovacija u nautičkom komunikacijskom prostoru, s priznanjem cijele industrije zbog svog naglaska na korisničkim i intuitivnim sučeljima koja olakšavaju komunikaciju na moru. Zajedno s Vesper timom se radujemo što ćemo našim klijentima pružiti neusporediv portfelj integriranih pomorskih komunikacijskih proizvoda i usluga – rekao je Jarrod Seymour, Garmin potpredsjednik, voditelj segmenta nautika.

Vesper Marine ima sjedište u Aucklandu na Novom Zelandu i pridružit će se postojećem Garminovom timu i pogonu koji se nalazi u Aucklandu. Financijski uvjeti akvizicije neće biti objavljeni.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.