Na rtu Kamenjak tri psa bez nadzora skočila na ženu i ozlijedila je

Foto: Google street view / Pixabay / Screenshot

PREMANTURA – Pulska je policija zaprimila prijavu 49-godišnjakinje da su jučer oko 14 sati na rtu Kamenjak tri psa mješanca koji nisu bili na povodcu skočili na nju i srušili  je na tlo. U događaju žena nije ozlijeđena. Zbog držanja životinja bez nadzora, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 49-godišnjoj vlasnici pasa izdan je obvezni prekršajni nalog.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, stave životinjama povodac i brnjicu, ukoliko se radi o opasnim pasminama.

I.B.