1 min. čitanja

Brijunima 1,9 milijuna kuna za nova električna turistička vozila

Brijunima 1,9 milijuna kuna za nova električna turistička vozila
Foto: NP Brijuni/Ilustracija

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će nabavu novih električnih turističkih vozila za Nacionalni park Brijuni. Vrijednost vozila iznosi nešto više od 3 milijuna kuna, s tim da će Fond projekt sufinancirati s iznosom od 1,9 milijuna kuna.

Nabava “ekoloških vozila” dio je europskog projekta “Novo ruho Brijuna”, u sklopu kojega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati nabavu 20 električnih vozila namijenjenih najmu te četiri vozila namijenjena prijevozu gostiju.

– E-mobilnost je već sada strateški cilj Europske unije, pogotovo na područjima koja su oaze bioraznolikosti, poput nacionalnih parkova. Drago nam je što se turizam na Brijunima promišlja u okvirima održivosti i rado ćemo i dalje biti na raspolaganju za sve kvalitetne ideje koje će doprinijeti i ciljevima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti – izjavio je direktor FZOEU-a Siniša Kukić.

Dugogodišnja suradnja Fonda i NP Brijuni do sad je rezultirala provedbom 18 projekata vrijednih više od 50 milijuna kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.