1 min. čitanja

VIDEO Snimili scenu koja će otopiti i najhladnije srce

VIDEO Snimili scenu koja će otopiti i najhladnije srce
Foto: Pixabay/Ilustracija

Svatko tko posjeduje kućne ljubimce zna što je neizmjerna ljubav i privrženost. Ne postoji živo biće na Zemlji koje će na nježnost reagirati negativno, a već je napravljeno niz studija i istraživanja koja su dokazala da životinje unutar svoje vrste itekako pokazuju privrženost i osjećaje. Izuzetak nisu niti najpoznatiji stanovnici južne Zemljine polutke.

Pingvini spadaju među rijetke životinjske vrste koje do kraja života ostaju s istim partnerom. Najvjerniji u porodici ovih neletećih ptica svakako su makaroni pingvini, kod kojih parovi ne skrivaju oduševljenje kada ugledaju jedan drugog. No ni ostale podvrste pingvina ne libe se pokazati osjećaje prema svom odabraniku ili odabranici. Grupa turista snimila je i objavila na Instagramu prizor na koji rijetko tko može ostati hladan.

Monogamija, inače, nije karakteristika samo pingvina. National Geographic navodi 11 životinja koje ostaju s odabranim partnerom cijeli život – uz pingvina, tu su još labud, dabar, ždral, sivi vuk, sova, orao, australski gušter, gibon, crni lešinar i morski konjic.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.