Arhitekti dobili nagradu za projekt uređenja porečke gradske rive

Foto: Grad Poreč

POREČ – Na petom Balkanskom arhitektonskom bijenalu, održanom u prosincu 2021. godine u Beogradu, između više od 350 radova autora iz regije, Hrvatska se predstavila selekcijom radova arhitekta Saše Begovića, autora i predavača-selektora izložbe Arhitektura u Hrvatskoj – sinoptički pregled 2019.-2021.

Predstavljeno je 30 izabranih projekata hrvatskih arhitekata realiziranih u posljednje dvije godine. Riječ je o radovima različitih tipologija i svih mjerila, od obiteljskih i višestambenih kuća, ureda, javnih zgrada i prostora do škola, trgova i interijera.

Foto: Grad Poreč

Hrvatski su arhitekti osvojili čak 11 nagrada, a treću nagradu, u kategoriji Urbanizam, osvojili su arhitekti porečke rive – Alan Kostrenčić i Darovan Tušek.

Ovo je još jedno priznanje za investiciju dovršenu u srpnju 2020. godine, koja je najširi dio porečke rive pretvorila u svojevrsni dnevni boravak građana, nakon što je lani bila kandidirana i za nagradu „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

I.B.