1 min. čitanja

Arhitekti dobili nagradu za projekt uređenja porečke gradske rive

Arhitekti dobili nagradu za projekt uređenja porečke gradske rive
Foto: Grad Poreč

POREČ – Na petom Balkanskom arhitektonskom bijenalu, održanom u prosincu 2021. godine u Beogradu, između više od 350 radova autora iz regije, Hrvatska se predstavila selekcijom radova arhitekta Saše Begovića, autora i predavača-selektora izložbe Arhitektura u Hrvatskoj – sinoptički pregled 2019.-2021.

Predstavljeno je 30 izabranih projekata hrvatskih arhitekata realiziranih u posljednje dvije godine. Riječ je o radovima različitih tipologija i svih mjerila, od obiteljskih i višestambenih kuća, ureda, javnih zgrada i prostora do škola, trgova i interijera.

Foto: Grad Poreč

Hrvatski su arhitekti osvojili čak 11 nagrada, a treću nagradu, u kategoriji Urbanizam, osvojili su arhitekti porečke rive – Alan Kostrenčić i Darovan Tušek.

Ovo je još jedno priznanje za investiciju dovršenu u srpnju 2020. godine, koja je najširi dio porečke rive pretvorila u svojevrsni dnevni boravak građana, nakon što je lani bila kandidirana i za nagradu „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.