1 min. čitanja

NEMA KAZNENE ODGOVORNOSTI Splitski DORH odbacio prijavu za slučaj Marjan

NEMA KAZNENE ODGOVORNOSTI Splitski DORH odbacio prijavu za slučaj Marjan
Foto: Facebook/Društvo Marjan

SPLIT – Dvije godine trajala je istraga oko slučaja Marjan, no Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaključilo je da nikakvih nepravilnosti nije bilo u procesu sanacije poznate splitske park šume, koju je gotovo istrijebio “zlokobni” potkornjak.

ODO je odbacio kaznene prijave splitskog SDP-a i Inspekcije zaštite prirode iz 2019. godine, a prema kojima je više tisuća stabala na Marjanu posječeno mimo zakona i propisa, na čemu je netko, prema mišljenju tužitelja, masno zaradio.

Pred istražiteljima su se našli bivši HDZ-ov gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegov zamjenik Nino Vela, lokalni koordinator Nenad Ružić te odgovorne osobe u tvrtkama Matima project i Stenavert, koje su bile angažirane na sanaciji “isušenog” Marjana, javlja Dalmatinski portal.

U prijavili je stajalo kako je nezakonito posječeno više od 20 tisuća stabala te da radovi u šumi Marjan nisu provođeni redovito i na vrijeme što je pogodovalo razvoju bolesti i štetnika. Inspekcija je utvrdila da je sječom nedoznačenih stabala napravljena materijalna šteta od oko 3,5 milijuna kuna. Slučaj je obradila i policija, no ne i USKOK u kojem su zaključili da tu nema elemenata za njihovo postupanje.

Osim ovog slučaja, USKOK je prošle godine odbacio još jednu kaznenu prijavu protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Krstulovića Opare vezano uz Marjan, a koju je protiv njega podnijela saborska zastupnica Centra Marijana Puljak. Prijavila ga je zbog isplate novčanih iznosa većih od milijun kuna za sanaciju Marjana, no USKOK je zaključio da bivši gradonačelnik nije prekršio ovlasti budući da je “postupao isključivo u granicama ovlasti i po odlukama Gradskog vijeća”.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.