1 min. čitanja

Crveni meteoalarm za Kvarner i sjevernu Dalmaciju, orkanski udari bure pod Velebitom

Crveni meteoalarm za Kvarner i sjevernu Dalmaciju, orkanski udari bure pod Velebitom
Foto: Boris Kačan / DHMZ / Screenshot

Državni hidrometeorološki zavod uključio je u sustavu meteoalarma crvenu opasnost za područje Podvelebitskog kanala, Kvarnera i sjevernodalmatinskih otoka, zbog olujne bure, koja će ponegdje biti na udare i orkanska, s najjačim udarima vjetra 45-80 čvorova (85-150 km/h).

U upozorenju za pomorce stoji da će prema kraju dana i tijekom noći prvo na sjevernom Jadranu mjestimični udari bure biti u jačanju na 35-75, u Velebitskom kanalu i do 90 čvorova, a u drugom dijelu noći samo na otvorenom moru južnog Jadrana udari juga 35-40 čvorova. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana od sredine noći ponegdje more 5. Mogući su neverini i to uglavnom na otvorenome moru.

Umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno snijeg, osobito u gorskim predjelima gdje je mjestimice moguć i značajniji novi snježni pokrivač. Na Jadranu lokalno može biti malo kiše, a podno Velebita i slabog snijega nošenog jakim vjetrom. Puhat će umjeren, u gorju i na sjeverozapadu jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najniža temperatura zraka uglavnom od -5 do -1, na Jadranu od 2 do 8, a najviša dnevna između -1 i 3, na Jadranu 6 i 11 °C.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.