1 min. čitanja

STIŽE PRAVA ZIMA Privežite brodove, pripremite kabanice i debele kapute

STIŽE PRAVA ZIMA Privežite brodove, pripremite kabanice i debele kapute
Foto: Boris Bašić

Idućih dana dašak zime. Bit će razmjerno hladno, do utorka na kopnu i većinom oblačno, mjestimice uz malo snijega, koji je uz slabu kišu moguć i ponegdje na sjevernom Jadranu. Osjet hladnoće početkom novog tjedna u unutrašnjosti će pojačavati umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu često jaka bura s olujnim, u ponedjeljak često i orkanskim udarima. Od srijede vjerojatno stabilno, čak i pretežno sunčano, ali će temperatura zraka i dalje biti niža od prosječne za ovaj dio siječnja, osobito tijekom noći i jutara sa slabijim vjetrom, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT-ovu pripremila Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz postupno naoblačenje popodne. Pritom malo kiše može pasti na vanjskim otocima i otvorenom moru. Umjereno jugo popodne će okretati na buru i jačati. Dnevna temperatura oko 10 °C, u unutrašnjosti oko 7 °C.

I na jugu Hrvatske prijepodne sunčana razdoblja, a zatim oblačnije, uz malo kiše na otocima i otvorenom moru. Umjeren sjeverozapadni vjetar popodne će okrenuti na jugo, a u noći na buru. Temperatura zraka između 6 i 11 °C.

Idućih dana na kopnu razmjerno vjetrovito, osobito u ponedjeljak uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Prevladavat će oblačno, mjestimice uz povremeni slab snijeg. U utorak prestanak oborine, prema kraju dana i razvedravanje, a zatim će prevladavati sunčano uz hladno jutro.

Na Jadranu uglavnom suho i vjetrovito. Puhat će jaka bura, na udare i olujna, u ponedjeljak često i orkanska. Malo kiše i snijega još u ponedjeljak može pasti u Velebitskom kanalu. U utorak razvedravanje, a od srijede pretežno sunčano. Temperatura zraka primjerena zimi, a jak vjetar dodatno će pridonositi osjetu hladnoće – prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.