1 min. čitanja

Stigao odgovor iz INA-e: “Naši roboti nadziru potonulu platformu, sigurnost uopće nije upitna!”

Stigao odgovor iz INA-e: “Naši roboti nadziru potonulu platformu, sigurnost uopće nije upitna!”
Foto: INA

Dvanaest dana trebalo je INA-i da nam odgovori na pitanje o navodnom zataškavanju informacije o teškim oštećenjima potonule platforme Ivane D, kojoj, kako je pisao Nacional, prijeti istjecanje i erupcija plina. Potvrdili su im to i nalazi iz dokumenta poslanog iz Austrije, a s kojim su, prema navodima ovog tjednika, upoznati i članovi Vlade, INA te saborski zastupnici.

INA-i smo upit poslali 29. prosinca 2021. godine, a odgovor je na adresu portala Morski HR stigao danas i prenosimo ga u cijelosti:

– Spomenuti članak u Nacionalu sadrži niz neprovjerenih i netočnih informacija i INA nije sudjelovala u njegovoj pripremi. Smatramo kako je članak napisan tendenciozno s ciljem uznemiravanja javnosti. Istraga vezana uz uzroke pada platforme Ivana D je u tijeku i javnost će o rezultatima biti pravovremeno obavještena.

Kao što smo već nekoliko puta komunicirali, naši stručnjaci su zajedno s nadležnom inspekcijom odmah po događaju otišli na mjesto događaja. Sigurnosni ventil bušotine je zatvoren, a sama lokacija je osigurana te ne postoji nikakva opasnost za ljude, okoliš ili pomorski promet.

INA redovito nadzire lokaciju podvodnim robotom te do sada nisu uočene nikakve značajne promjene. INA je vezano uz ovaj događaj postupila, i kontinuirano postupa, sukladno uputama nadležnih tijela.

Niti u jednom trenutku sigurnost ljudi i okoliša nije dovedena u pitanje. Nadalje, plin se kao takav proizvodi u zatvorenom sustavu i pri tome nema negativnih utjecaja na okoliš – piše u odgovoru na naš upit, kojeg potpisuju Korporativne komunikacije i marketing INA-e.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo gospodarstva o opasnosti potonule platforme: “Planiramo rudarsku likvidaciju u 2022. godini!”
Greenpeace podsjetio INA-u na Ivanu D: “400 dana na dnu Jadrana”
KAKO RASTAVITI PLATFORMU? Vlada i INA nemaju rješenje za potonulu Ivanu D, pa im donosimo detaljne upute
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.