ORKANSKA BURA UZELA LJUDSKI ŽIVOT Vozač tegljača sletio s ceste, prevrnuo se na krov i poginuo

Foto: JVP Gospić

PRIZNA – Jučer u 19,50 sati na dionici državne ceste broj 8 kod skretanja za Priznu za vrijeme zabrane prometovanja za sve kategorije vozila zbog orkanskog udara vjetra, došlo je do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom.

Za sada nepoznata muška osoba upravljala je kamionom s poluprikolicom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine i sletio ulijevo u provaliju, gledano iz smjera Karlobaga u smjeru Senja, te je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Očevid će se zbog sigurnosnih razloga nastaviti na mjestu događaja po smirivanju vremenskih prilika, odnosno po prestanku orkanskih udara vjetra, izvijestila je Policijska uprava Ličko-senjska.

– Vjerojatno uslijed orkanske bure došlo je do prevrtanja tegljača. Nažalost jedna osoba je smrtno stradala. Na intervenciji su sudjelovali pripadnici JVP Gospić s tri vatrogasca i jedno vozilo i JVP Senj s tri vatrogasca i jednim vozilom – potvrdili su iz Javne vatrogasne postrojbe Gospić.

Podsjetimo, DHMZ je za ponedjeljak i utorak objavio crveno upozorenje za područje Kvarnera, srednje i sjeverne Dalmacije te područje Velebitskog kanala, a Hrvatski autoklub je izvijestio o zabrani prometovanja za sva vozila Jadranskom magistralom između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8).

D.G.