1 min. čitanja

Vatrogasni zapovjednik: “Požar u Lokvi Rogoznici nije pod kontrolom, vatrogasci su oko kuća”

Vatrogasni zapovjednik: “Požar u Lokvi Rogoznici nije pod kontrolom, vatrogasci su oko kuća”
Foto: Igor Jakšić / Dalmacija danas

OMIŠ/LOKVA ROGOZNICA – Zapovjednik vatrogasne postrojbe Splitsko-dalmatinske županije, Ivan Kovačević, za N1 je rekao da je i dalje aktivan požar koji je u ponedjeljak poslije 21 sat buknuo u ​Lokv​i​ Rogoznic​i na predjelu Ivašnjak​, ​a da se više od sto vatrogasaca​ s omiškog, makarskog, splitskog, kaštelanskog, solinskog, sinjskog i imotskog područja bori se s vatrom i orkanskim udarima vjetra.

– Požar nije pod kontrolom. Na terenu je 115 ljudi i 35 vozila iz svih županija – rekao je Kovačević za N1, dodavši da su vatrogasci uglavnom oko kuća, ali i da one nisu ugrožene.

Foto: Vatrogasci Omiš

Podsjetimo, u Županijski vatrogasno-operativni centar dojava o požaru šume na predjelu Ivašnjak, ​u ​Lokv​i​ ​Rogoznic​i stigla je sinoć oko 21.13 sati kada su na gašenje krenule sve raspoložive snage s ​o​miškog i ​makarskog područja, ​troje vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita kao i tri vatrogasca iz Dobrovoljnog-vatrogasnog društva (DVD) Split.

Zbog orkanskog vjetra koji je vatri pomogao da se raširi, vatrena fronta u jednom je trenutku bila dulja od pola kilometra. Oko 22 sata na teren je u pomoć otišlo i desetak vatrogasaca iz DVD Kaštela, Mladost​ i​ Gomilica​, potom troje iz DVD Solin, a sat vremena kasnije je već na požarištu bilo 33 vozila i 108 vatrogasaca s operativnog područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, te DIP Divulje.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

PAKAO KOD OMIŠA Vatrenu frontu na orkanskoj buri gasi više od 100 vatrogasaca!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.