VIDEO U marini Dalmacija u Bibinju/Sukošanu gori 20-metarska jahta!

Foto: DVD Općine Sukošan / Screenshot

BIBINJE/SUKOŠAN – Nešto prije 13 sati izbio je požar na 20-metarskom plovilu na suhom vezu u Marini Dalmacija u Sukošanu/Bibinjama. Informaciju nam je potvrdila i zadarska policija, a doznajemo i da su sve službe izišle na mjesto događaja. 

Na požarištu je trenutno angažirano deset vatrogasaca, sedam vatrogasaca s dva vozila Javne vatrogasne postrojbe Zadar i troje vatrogasaca s vozilom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sukošan.

– Nakon dojave koja je stigla u 13 sati, dvije vatrogasne ekipe iz Zadra i jedna iz Sukošana krenule su na gašenje. Uzroke požara još uvijek ne znamo, a vatra je izbila na brodu koji se nalazi u Marini Dalmacija, na suhom doku – ispričao nam je vatrogasni zapovjednik Zadarske županije Mate Rudić.

O požaru u marini, navečer se preko marketinške agencije izjasnila i D-Marin Dalmacija:

– Požar do kojeg je danas popodne došlo na privatnom brodu u marini D-Marin Dalmacija stavljen je pod kontrolu u roku od sat vremena, zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika marine koji su uočili požar, a prije svega vatrogasnim službama iz Zadra i Sukošana koje su u izrazito brzo stigle na teren. U požaru nema ozlijeđenih osoba ni oštećenih drugih plovila, a uzrok požara, kao i materijalna šteta utvrdit će se očevidom policije. Ovim se putem želimo svima zahvaliti na brzoj reakciji i profesionalnoj podršci – poručili su iz marine.