DOBRE VIJESTI IZ LOKVE ROGOZNICE Veliki požar napokon stavljen pod kontrolu

Foto: Vatrogasci Omiš

LOKVA ROGOZNICA – Veliki šumski požar na području Lokve Rogoznice stavljen je pod kontrolu protekle noći, piše Dalmacija danas.

Kako je kazao Ivan Kovačević, glavni županijski vatrogasni zapovjednik, očekuje se da bi požar na području Ivašnjaka u jutarnjim satima trebao biti lokaliziran.

Do sada je opožarena površina oko 15 hektara, gorjeli su borova šuma, maslinici, makija i trava.

Stvari se eskalirale kasno navečer kada je bura prolazno ponovno ojačala, a bilo je ugroženo dvadesetak kuća i vikendica. Također, magistrala je bila zatvorena za sav promet. Nadljudskim naporima vatrogasaca, vatrena buktinja ja savladana, a objekti su obranjeni.

“Situacija je jutros zadovoljavajuća. I dalje je prisutno stotinjak vatrogasaca i velikog dijela srednje Dalmacije, osim otoka. Više nema otvorenog plamena, a i dima je sve manje. Uskoro očekuje lokalizaciju požara a time ćemo krenuti sa smanjenjem broja ljudi na terenu”, rekao je zapovjednik Kovačević.

Sinoć je bura prolazno okrenula na tramontanu što je uzrokovalo promjenu kretanja vatrene fronte te je ona krenula prema moru. Jutros bura puše smanjenim intenzitetom u odnosu prethodna dva dana, piše Dalmacija danas.