OPREZ, MORSKA ŽIVOTINJA NA CESTI! Morski lav zalutao na autocestu, kilometrima daleko od obale

Foto: Screenshot/Youtube

Nije rijetkost da divlje životinje zalutaju na autocestu pri pokušaju prelaska na drugu stranu. Više nije neobično na autocesti vidjeti medu, srnu, vuka ili, ako ste u Australiji, primjerice klokana. No ono što doživljavaju vozači u okolici San Diega mnoge od nas bi izulo iz cipela. 

U petak je organizirana akcija spašavanja morskog lava koji je, nekim čudom, zalutao kilometrima daleko od mora, približivši se autocesti pored San Diega. Spasioci divljih morskih životinja na ovakve prizore već su navikli, a te iste situacije uglavnom im priređuje isti morski lav.

Foto: Screenshot/Youtube

– Ne znamo kako je došao čak do ovdje, no već je bio u našoj ustanovi. Spašen je početkom studenog na području Harper Islanda u blizini zračne luke, a ubrzo nakon toga je vraćen u more. No od tada se pojavljuje na neobičnim mjestima i u neobičnim situacijama. Ova je svakako jedna od bizarnijih – kazao je novinarima Eric Ojten iz spasilačkog tima SeaWorld iz San Diega.

Osim što je posjetio zračnu luku, ovaj znatiželjni morski lav viđen je i na gradskoj zelenoj šetnici, zatim pored trgovine delikatesa te u mornaričkoj bazi.

Riječ je o mladom mužjaku od 90 kilograma koji je prošli petak uspio okupirati pažnju velikog broja vozača, koji su odmah alarmirali SeaWorld. Do njihovog dolaska životinja je bila osigurana kako ne bi stupila na autocestu i nastradala pod kotačima nadolazećih vozila.

– Ovo je stvarno jedinstvena situacija jer ne dobivamo često dojave da je na autocesti morski lav. Tako da je ovo bilo neka vrsta hitnog slučaja pa smo dojurili na lokaciju najbrže što smo mogli – ispričao je Ojten.

Nestašni mužjak uhvaen je uz pomoć mreža te je transportiran u SeaWorld na još jednu turu oporavka. Ostaje nepoznato kako je i zašto odlutao kilometrima od obale, duboko u unutrašnjost.

 

K.B.