2 min. čitanja

Ho-ruk za ljepši i uredniji okoliš perojskih plaža

Ho-ruk za ljepši i uredniji okoliš perojskih plaža
Foto: Grad Vodnjan

VODNJAN – Turistička je sezona pred vratima i pripreme za ljeto na području Grada Vodnjan-Dignano u punom su jeku.

Nakon što je prošlog vikenda očišćen dio priobalnog pojasa u Peroju, ove su subote (12. lipnja 2021.) djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Contrada d.o.o. i Grada Vodnjana, kao i vlasnici OPG-ova i građani sa svih strana Vodnjanštine i opet zasukali rukave te u složnoj akciji nastavili s uređenjem.

Foto: Grad Vodnjan

Uz pomoć malčera i trimera iskrčili su i očistili zeleni pojas od perojskog Portića, preko plaža Martulina i Bođinka do Proština, da bi kupačima i rekreativcima osigurali više prostora za sigurniji i ugodniji boravak na otvorenom.

Akcijama se s trimerom u rukama odazvao i vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

– Ova je akcija pokazatelj kako se s malo sredstava, ali u dobrom i vrijednom društvu te s dobrom voljom, može učiniti jako puno za naš okoliš. Ne čistimo priobalje samo radi turista i da bi njima plaža izgledala ljepše i urednije, nego i radi naših ljudi da bi po ljeti imali gdje staviti banak u hlad, družili se, igrali karte i sakrili se od sunca – rekao je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Foto: Grad Vodnjan

Riječ je velikom području perojskog priobalja koje nije uređivano i košeno već 20 godina, a sudionici akcije uspjeli su ga dovesti u red u samo dvije subote. Kako je raslinje iskrčeno, tako je i pokupljen otpad koji je ono skrivalo, a počišćena je i šetnica uz perojsku plažu.

Foto: Grad Vodnjan

Radnim akcijama su se s malčerima odazvali Kristijan Mirković, Marijan Kancijanić, Giani Bonassin, Vedran Lenić i Daniele Manzin, a uz Edija Pastrovicchija s ručnim alatom su radili Zoran Milijašević, Aleks Ristić, Ecio Franjul, Dragan Vučerić, Dalibor Britvić s djecom, Roberto Jakovljević, Emil Ferjančić i Nenad Nešić. Logistiku su sudionicima akcije pružili i članovi SRD-a Portić.

Ovakve hvalevrijedne akcije nastavit će se i narednih vikenda, a u planu je uređenje obalnog područja prema Barbarigi te u Barbarigi. Uskoro se očekuju i ekološke akcije čišćenja našeg podmorja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.