1 min. čitanja

VIDEO Iz luksuzne vile u Supetru u more ispuštali smeđu tekućinu – Doznali smo o čemu se radi

VIDEO Iz luksuzne vile u Supetru u more ispuštali smeđu tekućinu – Doznali smo o čemu se radi
Foto: Screenshot/Google maps

BRAČ – Prizor zamućenog mora na plaži Vela Luka u Supetru uznemirio je dio tamošnjeg stanovništva. Ispalo je da su zaposlenici koji rade na održavanju luksuzne vile nadomak plaže, nepropisno ispuštali ustajalu bazensku vodu u more.

Slučaj je prijavljen komunalnom redarstvu i lučkom kapetanu u ispostavi Supetar, koji su obišli navedenu lokaciju i utvrdili da se radilo o pražnjenju bazena iz obližnje vile. Takva voda također se smatra otpadnom pa su neoprezni radnici zasad samo upozoreni, doznajemo iz komunalnog redarstva Grada Supetra.

Da stvar bude još gora, radnici su Filipinci koje očito nitko nije upozorio da to ne smiju raditi. Komunalno redarstvo kontaktiralo je i vlasnika vile, koji o tome navodno nije znao ništa.

– Bez obzira što se radi, uvjetno rečeno, o čistoj vodi koja je ispuštena u more, obavijestili smo ih da se to ne radi. Da su ciljano išli ispuštati primjerice kanalizacijsku vodu, sumnjamo da bi to radili usred bijela dana. Uostalom, zašto bi to radili na plaži na kojoj se kupaju i njihovi gosti. Ovdje na sreću nije bilo nikakvog onečišćenja, već se radilo o neprimjerenom pražnjenju bazena – rekli su nam u komunalnom redarstvu.

Razjasnili su nam i odakle smeđa boja mora, koju je moguće vidjeti na videosnimci.

– Teško da je to od bazenske vode. I lučki kapetan i komunalni redar su obišli teren i ustanovili da nije došlo do nikakvog onečišćenja. Vrlo vjerojatno je riječ o naplavini, morskoj travi, koja se nalazi duboko u uvali – rečeno nam je u supetarskoj komunalnom redarstvu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.