1 min. čitanja

Objavljen Natječaj vrijedan 150 milijuna kuna za investicije u javno navodnjavanje

Objavljen Natječaj vrijedan 150 milijuna kuna za investicije u javno navodnjavanje
Foto: Pixabay

U utorak, 18. siječnja 2022. godine, objavljen je Natječaj iz Programa ruralnog razvoja za investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja u svrhu smanjenja negativnog učinka suša, osiguranja stabilnosti poljoprivredne proizvodnje te povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150 milijuna kuna, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 1. do 28. veljače 2022. godine.

Prihvatljivi korisnici u ovom Natječaju operacije 4.3.1. su jedinice područne (regionalne) samouprave. Prihvatljivi projekti su projekti izgradnje cjelovitog sustava navodnjavanja u skladu s tehničkim rješenjima i građevinskom dozvolom (akumulacije, kanali, površinska i/ili podzemna drenaža kao elementi funkcionalne cjeline projekta, crpne stanice, cjevovodi, distribucijska mreža, nadzorno upravljački sustav i slično). Intenzitet potpore iznosit će najviše 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Do sada je u okviru operacije 4.3.1 „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“  kroz 17 projekata ugovoren iznos potpore veći od 666 milijuna kuna. U okviru Strateškog plana ZPP 2023. – 2027. kroz intervenciju „Potpora za sustave javnog navodnjavanja“ planirana su sredstva u iznosu od 82,3 milijuna eura, sve u cilju poboljšanja praksi koje doprinose prilagodbi i ublažavanju klimatskih promjena.

Detalje Natječaja možete pogledati OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.