1 min. čitanja

Startao zanimljiv projekt koji povezuje mlade i stare, obalu i zaleđe

Startao zanimljiv projekt koji povezuje mlade i stare, obalu i zaleđe
Foto: Pixabay/Ilustracija

MURTER – Jučer je održan prvi sastanak u sklopu projekta „eMUlzija“ – energija mladih u lokalnoj zajednici, čiji je cilj potaknuti mlade da postanu aktivni sudionici promjena unutar svoje lokalne zajednice. Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Projektnim aktivnostima ispunit će se dva posebna cilja – kapacitiranje mladih Šibensko- kninske županije za društveno poduzetništvo i volonterizam te revitalizacija tradicije i baštine povezivanjem mladih i stanovništva starije životne dobi.

Projekt je namjerno nazvan – eMUlzija – aludirajući na riječ emulgator, agens koji omogućuje spajanje nespojivih tekućina. U ovom programu upravo mladi preuzimaju funkciju emulgatora koji će uz mentorstvo organizacija civilnog društva jače povezati ono što do sada nije bilo „spojeno“ – mlade i populaciju starije životne dobi, mlade iz ruralnih krajeva – otoka vs. zaleđa Dalmacije.

Nositelj ovog projekta je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta, a provodi ga s partnerima Općinom Murter-Kornati, Općinom Promina te udrugom Ogranak Matice hrvatske u Murteru. Na ovom projektu će svoj doprinos dati i suradnici; Ekološka udruga Krka Knin, KUD Promina te Župni pjevački zbor Murter.

Svi oni zajedno će provoditi aktivnosti kao što su vikend seminari u Promini i Murteru na kojima će sudjelovati mladi od 15 do 20 godina iz obje općine kako bi na neformalan način, između ostalih, usvojili znanja o pripremi i provođenju vlastitih projekata. Tako će mladi od svojih starijih sumještana učiti o tradiciji i baštini, poput murterskog kola ili murterskih napjeva, dok će stariji od mladih učiti o digitalnoj pismenosti odnosno korištenju društvenih mreža i ostalih korisnih digitalnih alata.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.