1 min. čitanja

U Split stigla pokretna izložba o zaštiti europskih morskih kornjača

U Split stigla pokretna izložba o zaštiti europskih morskih kornjača
Foto: Facebook/LIFE Euroturtles

SPLIT – U Prirodoslovnom muzeju Split otvara se pokretna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zagreb „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“. Izložba je dio muzejskog europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles“.

Izložba fotografijama i prepariranim primjercima morskih kornjača informira posjetitelje te ih upoznaje sa zanimljivim pričama o životu ovih tihih moreplovaca. Na izložbi možemo saznati kako i što učiniti u slučaju da u moru ili na obali uočimo ili pronađemo ozlijeđenu morsku kornjaču, kome to javiti te kako možemo svi zajedno pomoći u njihovoj zaštiti. Djeci i mladima na raspolaganju je edukativni i zabavni materijal o morskim kornjačama kao i poučne i kreativne radionice.

Projekt LIFE Euroturtles bavi se istraživanjem i zaštitom morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve, s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite. U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte, a voditelj cijelog projekta vrijednog gotovo 5 milijuna eura je Hrvatska, odnosno Hrvatski prirodoslovni muzej.

Uz HPM partner iz Hrvatske je Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora. Sam projekt je započeo 2016., a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Pokretna izložba ostaje u splitskom Prirodoslovnom muzeju do 15. veljače 2022. godine, a više o projektu možete saznati na web stranici euroturtles.eu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.