2 min. čitanja

Za najpoznatiji njemački lifestyle magazin Istra je idealna destinacija za obiteljski odmor

Za najpoznatiji njemački lifestyle magazin Istra je idealna destinacija za obiteljski odmor
Foto: Stepenice u Rovinju/Pixabay/Ilustracija

Naša najpopularnija turistička regija – Istra, našla je svoje mjesto u jednom od najznačajnijih njemačkih lifestyle magazina Brigitte. U velikoj reportaži opisana je kao prekrasna destinacija idealna za pravi obiteljski odmor.

Urednica popularne njemačke lifestyle revije, Stefanie Hentschel, koja je na poziv TZ Istarske županije posjetila Istru u listopadu prošle godine, detaljno je na 8 stranica opisala sve čari koje nudi naš najveći poluotok – od povijesnih, zabavnih i arheoloških do gastronomskih užitaka. Istru je opisala kao idealnu destinaciju u kojoj se antička nalazišta i plaže nalaze na udaljenosti od samo nekoliko koraka, navodeći da je ovaj veliki jadranski poluotok atraktivan za kupanje čak i u listopadu.

Foto: TZ Istarske županije

Opisala je nježni zastor kojeg stvara Zarečki slap slijevajući se u kristalno čisto jezerce i pazinski Zipline koji nije za one slabijeg srca, ali se ne smije propustiti jer pogled na kanjon s rijekom i špiljama ostavlja bez daha. Autorica je posebnu pažnju posvetila luksuznoj varijanti kampiranja, a glamping šator u Istra Premium Camping Resortu u Funtani nadmašio je sva njezina očekivanja.

Čitatelje upućuje da u slučaju lošeg vremena mogu posjetiti brojne kulturne znamenitosti poput porečke Eufrazijeve bazilike koja je pod UNESCO-ovom zaštitom, prepuna svjetlucavih mozaika, a čiji ju je zvonik podsjetio na onaj iz Hitchcockove Vrtoglavice.

Foto: Mozaik unutar Eufrazijeve bazilike/Pixabay

Tu je, naravno, nezaobilazna gastronomija, a urednicu popularnog njemačkog magazina posebno su oduševila istarska maslinova ulja te tradicionalna istarska kuhinja.

Rimski amfiteatar u Puli izdvaja kao zanimljivu lokaciju za sve generacije zbog borbi gladijatora, smatra da je prirodni rezervat smješten na krajnjem jugu, Rt Kamenjak, čaroban u popodnevnim satima, a Rovinj, njezina posljednja stanica na proputovanju poluotokom, nedvojbeno najljepši grad u Istri, s kulturnim znamenitostima na svakom koraku.

– Jako nam je drago što možemo podijeliti ovu sretnu vijest vezanu za još jednu publikaciju  koja slovi kao „majka“ ženskih lifestyle magazina na njemačkom jeziku u kojoj je objavljena reportaža o Istri na čak osam stranica. To je sjajan početak nove godine! Treba istaknuti da tiraža magazina broji nevjerojatnih pola milijuna primjeraka, a sama cijena jedne stranice iznosi vrtoglavih 60.000 eura, što znači da je medijska vrijednost osam stranica objavljene priče koje je časopis posvetio Istri preko 3 milijuna kuna –  pohvalio se direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Magazin Brigitte, čije je sjedište u Hamburgu, izlazi dvaput mjesečno, a svoje online izdanje dobio je već 1997. godine. Njegova povijest započinje još 1886. pod nazivom Das Blatt der Hausfrau (Dnevnik domaćice), a današnje ime nosi od 1954. godine.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.