1 min. čitanja

Misteriozni brod umalo potopio norveški obalni brod – Britanci misle da su krivi Rusi

Misteriozni brod umalo potopio norveški obalni brod – Britanci misle da su krivi Rusi
Foto: Facebook/Sjöfartsverket/Ilustracija

Opsežnu akciju spašavanja izvele su sinoć švedska i danska obalna straža nakon što su primili poziv u pomoć s norveškog obalnog broda kojem je prijetila opasnost od potonuća. Posada broda tvrdi da ih je u rizičnu situaciju dovelo nepoznato plovilo koje im se tijekom nevremena ispriječilo po putu.

Norveški teretni brod Bjugnfjord (1.500 dwt), dug 60-ak metara, plovio je između Kopenhagena i Randersa u Danskoj kada je oko 20 sati poslao poziv u pomoć. Švedska pomorska uprava na teren odmah šalje dva helikoptera i patrolni čamac, a potražne helikoptere i fregatu šalje i Danska.

Po dolasku na lokaciju uočavaju manji teretni brod kojemu je prijetila opasnost od prevrtanja. Na sreću, nitko do 5 članova posade nije ozlijeđen i svi su uspješno evakuirani.

Iako zasad nema dokaza, posada unesrećenog norveškog broda rekla je spasiocima da ih je uznemiravalo nepoznato plovilo zbog čega su se našli u opasnosti od prevrtanja.

Britanska tvrtka za upravljanje sigurnošću EOS Risk Group objavila je na Twitteru poruku u kojoj se sugerira da se možda radi o ruskom ratnom brodu rekavši da su Rusi poznati po tome da su “agresivni i da provode nesigurne manevre” u regiji.

Vlasnik broda, Fosenfrakt, u razgovoru za švedski TV 2 rekao je da je plovilom zapovijedao iskusni kapetan koji je upoznat s tamošnjim vodama te da bi istraga trebala utvrditi što je dovelo do ove krajnje čudne i misteriozne situacije.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

STRAH OD RUSKE INVAZIJE Ruski brodovi u Baltičkom moru, Švedska i Danska šalju vojsku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.