2 min. čitanja

BUTKOVIĆ U ZADRU Do ljeta gotova 4. faza radova obnove rive, a grad dobiva spoj na čvor Zadar 1

BUTKOVIĆ U ZADRU Do ljeta gotova 4. faza radova obnove rive, a grad dobiva spoj na čvor Zadar 1

ZADAR – Ministar mora, prometa i infrastrukture obilazi danas Zadar, gdje mu je ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić kazao da se radovi na prvoj, drugoj i četvrtoj fazi obnove zadarske rive koji se izvode na potezu od Foše do Morskih orgulja, planiraju završiti do ljeta. Butković je obećao i spajanje Grada Zadra s autocestom na čvoru Zadar 1, a najavio je i neke nove infrastrukturne projekte luka na području županije.

– Plan je prve dvije faze radova na zadarskoj rivi od Foše do gata, završiti do ljeta kako bi počeli s popločavanjem. Tijekom ovih faza izgradit će se novi obalni zid, a potom ćemo odmah nastaviti i s radovima na četvrtoj fazi, od gata do Morskih orgulja. U produženje gata i njegovu obnovu krenut ćemo nakon završetka sezone – kazao je Robert Škifić.

– Jutros smo u Zadru održali operativni sastanak sa županom Longinom i gradonačelnikom Dukićem na temu infrastrukturnih projekata u Zadarskoj županiji. Cilj nam je što prije krenuti u pripremu i realizaciju svih projekata a najznačajniji među njima su svakako spoj Grada Zadra s autocestom na Zadar 1, tu je i projekt dodatnog spoja sa Zračnom lukom Zadar kao i projekt razvoja zračne luke koji ćemo realizirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti – kazao je ministar Oleg Butković i najavio nove projekte:

– Pripremamo i dogovaramo novo financiranje, što kroz financijsku perspektivu, što kroz Nacionalni program oporavka, i tu idemo s lukama Preko i Biograd. Naravno s novim lukama koje će imati spremnu dokumentaciju za financiranje u novoj perspektivi. Uz trentutne investicije u lučku infrastrukturu poput luke Tkon i luke Sali, trenutno se odvijaju intezivni radovi na projektu rekonstrukcije i izgradnje lučke infrastrukture na području samog Poluotoka u Zadru – poručio je Butković.

Upitan o izgradnji mosta za Pašman, Butković je rekao kako je ministarstvo pomoglo općini Pašman u financiranju početne dokumentacije studije te istaknuo kako je riječ o velikom projektu od nekoliko faza koje imaju svoj slijed te da projekt ide dalje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.