1 min. čitanja

Gdje je zapelo u gradnji pristupnih cesta Pelješkome mostu?

Gdje je zapelo u gradnji pristupnih cesta Pelješkome mostu?
Foto: DNŽ

STO – Događaj koji je obilježio 2021. bilo je dugo očekivano spajanje Pelješkoga mosta. Izgradnja mosta privodi se kraju, ali njegovo puštanje u promet ovisi o dinamici izgradnje pristupnih cesta. Spoj na most sa strane Komarne i nova cesta preko Pelješca, uključujući stonsku obilaznicu, dugi su oko 30 kilometara. Kako se sada čini, most i najveći dio pristupnih cesta bit će završeni prema planu, do početka ljeta iduće godine. No ne i stonska obilaznica.

– Unatoč pandemiji i svim pandemijskim efektima radovi se užurbano privode kraju i u sljedeći mjesec i pol dana sazvat ćemo tehnički pregled, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić za HRT.. Dodao je da će veći dio pristupnih cesta biti gotov u skladu s dinamičkim planom, prije početka turističke sezone.

– Kasnimo s jednim dijelom stonske obilaznice jer imamo problema s dopremom čelične konstrukcije, jer su se poremetili distribucijski lanci. Ali očekujem da će s malim zakašnjenjem od 3 do 5 mjeseci i ta posljednja dionica biti završena – rekao je.

Pristupne ceste

– Most je ključni dio cijelog projekta, ali on predstavlja manji dio zahvata od 2,5 kilometara. Ukupna dionica projekta je 32,5 kilometara. Osim Pelješkog mosta imamo još jedan veliki most od 500 metara preko stonskog kanala, imamo četiri velika tunela i dva vijadukta. Vrlo je složena dionica. Na prve tri faze radovi teku jako dobro i u samom smo finišu na mostu i, sukladno očekivanju i javnosti i nas, većih poremećaja u planiranim rokovima neće biti – naglasio je Škorić, istaknuvši da će most u promet biti pušten potkraj lipnja.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Za transport se pripremaju prvi segmenti čelične konstrukcije za most Ston
VIDEO: VELIKO TESTIRANJE Pelješki most pod opterećenjem kamiona ukupno teških više od 800 tona
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.