1 min. čitanja

Milijunska ulaganja na Pelješkoj rivijeri

Milijunska ulaganja na Pelješkoj rivijeri
Foto: Boris Kačan

OREBIĆ/VIGANJ – Nakon uspješne turističke sezone turiste su na pelješkoj rivijeri zamijenili građevinski radovi. U Orebiću, Vignju i okolnim mjestima u tijeku su milijunska ulaganja, a onaj najveći projekt, Pelješki most, pri svome je završetku. Upravo on mogao bi značiti još više turističkih dolazaka.

Centar Vignja zasjao je novim sjajem. Kameni trg i riva postat će novo središte.

– Još nam dolaze kamene klupe, rasvjetna tijela – tako da će Viganj dobiti jedan centar za i manifestacije te višenamjensko korištenje Ukupna cijena radova je negdje oko 1,2 milijuna kuna – ispričao je za HRT načelnik općine Orebić Tomislav Ančić.

Radovi i u samom Orebiću: čeka se obnova trga Mimbelli, u nogometno igralište. U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom uloženo je 1,8 milijun kuna, a svi se polako pripremaju za ono najvažnije, gradnju nove trajektne luke i obilaznice Orebića.

– Zaobilaznica je pred ishođenjem lokacijske dozvole, i nadamo se temeljem komunikacije s hrvatskim cestama, s projektantima – da bi ona mogla biti do kraja ovog ljeta. Vrijednost luke je negdje oko 100 milijuna kuna, a zaobilaznica je sada predviđena oko 200 milijuna kuna – dodaje Ančić.

– Mi također razvijamo i projekt spojne ceste od luke Perna do zaobilaznice Orebića, projekta kojeg su investitor Hrvatske ceste. Duljina te dionice je 1400 metara. Trenutno smo u postupku procjene zemljišta, to je postupak koji prethodi otkupu zemlje, nakon toga ide se u dobijanje građevinske dozvole – dodaje ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

Svi radovi trebalo bi završiti za 3 godine, čime bi Orebić konačno riješio sve prometne probleme za ovo stoljeće.

Vicko Dragojević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.