1 min. čitanja

PRIPAZITE NA PRIJEVARE! Predstavio se kao inspektor i stariju Dubrovčanku prevario za velik novac

PRIPAZITE NA PRIJEVARE! Predstavio se kao inspektor i stariju Dubrovčanku prevario za velik novac
Foto: Pixabay

DUBROVNIK – Policijska postaja Dubrovnik je u ponedjeljak, 24. siječnja zaprimila kaznenu prijavu starije ženske osobe koja je u prijavi navela da je na kućni telefon zaprimila poziv s nepoznatog broja od muške osobe koja se predstavila kao kriminalistički inspektor. U razgovoru joj je rakao da zove iz jedne poslovne banke gdje je u tijeku provjera računa klijenata zbog sumnje da je njen bankovni račun zloupotrijebljen zbog čega je potrebno provesti provjere novca.

Muškarac je zatražio da, u cilju istrage, s bankovnog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati što je oštećena poslušala i novac u dva navrata podigla s banke nakon čega ga je predala njoj nepoznatim osobama koje su došle na njenu kućnu adresu.

Građanima još jednom skrećemo pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta.

Svakako savjetujemo da budete oprezni i sumnjičavi i da nakon zaprimanja ovakvih i sličnih poziva pozovete policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao službene.

Posebno molimo osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi da ih upute o ovim pojavnim oblicima prijevara obzirom da je iskustvo pokazalo kako počinitelji ovih kaznenih djela koriste stariju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju kako bi od njih na razne načine otuđile novac, poručuju iz policije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.