1 min. čitanja

VIDEO Jako nevrijeme kod Krete prepolovilo teretni brod

VIDEO Jako nevrijeme kod Krete prepolovilo teretni brod
Foto: Twitter

Egipatski teretni brod Manassa Rose M jučer ujutro zahvatila je snažna oluja kod Krete. U pokušaju da se usidri, brod se nasukao, a ubrzo i raspao na dva dijela.

Teretni brod bio je na ruti između turskog Iskenderuna do Misrate u Libiji kada ga je u grčkim vodama zahvatila zimska oluja Elpis, koja je već napravila snježni dar mar diljem Grčke, Turske i na dijelu sredozemnog otočja.

Foto: Twitter

U pokušaju da se usidri kod Drapaniasa na Kreti, brod se nasukao u plićak, a zahvaljujući valovima visokim i do 5 metara, nedugo nakon nasukavanja brod se raspao na dva dijela. Svih 10 članova posade spasila je grčka obalna straža, a dio njih zadobio je teži oblik hipotermije.

Kao i obično u ovakvim slučajevima pojavila se bojazan da bi iz prepolovljenog broda u more mogla iscuriti nafta, a neki lokalni mediji prenose kako je dio već iscurio te da se na obližnjoj plaži osjeća jak miris nafte. Grčke službe na terenu osiguravaju područje od potencijalne ekološke katastrofe.

U međuvremenu, krenula je istraga o razlogu nasukavanja 40 godina starog egipatskog broda Manassa Rose M, koji je u vlasništvu libanonske tvrtke, i koji se godinama nalazi na tzv. Crnom popisu Pariškog MOU-a (Memorandum o usklađenoj provedbi lučke kontrole između 27 pomorskih uprava).

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.