1 min. čitanja

BUDI SLIKA ŠIBENSKOG MUZEJA Neobičan izazov građanima za Noć muzeja iz Šibenika

BUDI SLIKA ŠIBENSKOG MUZEJA Neobičan izazov građanima za Noć muzeja iz Šibenika
Foto: Muzej Grada Šibenika

ŠIBENIK – Muzej grada Šibenika poziva sve građane da sudjeluju u izazovu „Budi slika iz šibenskog muzeja“. Cilj izazova je rekonstruirati sliku po izboru iz fotogalerije koju je pripremio muzej i to predmetima iz vlastitog doma.

Prvi koji su pokrenuli navedeni izazov bio je J. Paul Getty museum iz Los Angelesa. Naime, potaknuti strogim lockdownom i početkom pandemije koronavirusa kada su većina kulturnih i drugih institucija bili zatvoreni za javnost, Getty museum pronašao je način kako zadržati interes svojih posjetitelja.

Iako posjetitelji nisu bili u mogućnosti vidjeti radove uživo, preko društvenih medija muzej je pozvao pratioce da naprave vlastitu rekonstrukciju umjetničkog djela i to iz udobnosti svoga doma.

Među pristiglim primjerima bilo je jako zanimljivih kreativnih rješenja i ubrzo je izazov postao globalan. Iako su se izazovu priključili i drugi muzeji izazov je ostao poznat pod nazivom „Getty Museum Challenge“.

Nakon što je muzej dao primjer na kojem je sudjelovalo samo osoblje muzeja, ubrzo su počeli pristizati brojna kreativna rješenja građana. Neki su koristili svoje kućne ljubimce kao kaskadere za svoje umjetničke rekonstrukcije, a neki metle, toaletni papir i ine druge predmete koji su im poslužili kao rekvizite.

Svakako mašti nema kraja.

A kako to izgleda u praksi, pogledajte s primjerima „Getty Museum Challenge-a“:

Mašta je supermoć dostupna svima, stoga pošaljite nam svoja kreativna rješenja i budite dio viralnog pokreta

Fotografiju rekonstrukcije još danas možete poslati na mail mgsizazov@gmail.com. Fotografije sudionika biti će objavljeni u vidu virtualne izložbe 28. siječnja 2022. u sklopu programa Noć muzeja.

A kakve su vizualne predloške pripremili, najbolje je da pogledate sami OVDJE. Možda dobijete i ideju za sliku koja će biti izložena u šibenskom muzeju…

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.