1 min. čitanja

Crna Gora se uskoro pridružuje Europskoj organizaciji morskih luka

Crna Gora se uskoro pridružuje Europskoj organizaciji morskih luka
Foto: Pixabay

Crna Gora će se uskoro pridružiti Europskoj organizaciji morskih luka (ESPO) i krenuti s konkretnim aktivnostima, rekla je Tanja Janović, glavna ravnateljica Uprave za pomorski promet i unutarnju plovidbu u Ministarstvu kapitalnih ulaganja (MKI).

MKI je priopćio da su državni tajnik MKI Zoran Radunović i Janović danas održali online sastanak s glavnom tajnicom ESPO-a Isabel Riqubost povodom podnošenja zahtjeva za članstvo Crne Gore u ovoj europskoj instituciji, piše Bokanews.

– Podsjećamo da se izaslanstvo Ministarstva kapitalnih ulaganja susrelo s predstavnicima ESPO-a na konferenciji održanoj u Tirani u drugoj polovini 2021. godine, te se tom prilikom razgovaralo o mogućnostima suradnje Uprave za pomorstvo Crne Gore i radnih tijela ESPO-a – stoji u priopćenju MKI.

Iz tog Vladinog resora naveli su da je Ricbost prezentirao aktivnosti i radna tijela ESPO-a, kao i mogućnosti konkretne suradnje u različitim područjima.

– Razgovarano je i o narednim koracima koje Crna Gora treba poduzeti kako bi se provele procedure vezane za status naše zemlje kao promatrača u ovoj organizaciji – stoji u priopćenju ICI-ja.

Radunović je istaknuo važnost suradnje jer povjerenstva u okviru ESPO-a pružaju mogućnost tehničke ekspertize i savjeta u oblastima u kojima Crna Gora namjerava dalje voditi razvojnu politiku u oblasti pomorstva.

Janović je istaknula da nema prepreka za formaliziranje suradnje u narednom periodu te da će se Crna Gora uskoro pridružiti ESPO-u i krenuti u konkretne aktivnosti.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.