Foto: Boris Kačan

Vjenčano putovanje trebalo bi biti jedno od onih posebnijih s vašim partnerom, partnericom. Nakon vjenčanja koje ste pomno planirali mjesecima ili godinama, zasluženi odmor nakon je zasigurno sve što vam treba, a ima li boljeg poteza da se zajedno, kao bračni par otisnete na kakvu daleku, a možda i tek nekoliko kilometara udaljenu destinaciju. Ako ste u skupini onih koji to upravo planiraju, onda će vas zanimati kako je online portal Big 7 Travel napravio popis od top 15 svjetskih destinacija za medeni mjesec u 2022. godini, a na njemu se našla i Hrvatska.

Na 13. mjesto tako su uvrstili Dalmaciju, točnije njezinu obalu. Pišu kako je Hrvatska jedna prekrasna europska zemlja s neodoljivom obalom i šarmantnim otocima za istraživanje, kao i većih gradova, prenosi Super1.

Dodaju i kako je Hrvatska destinacija kao iz bajke te mjesto gdje ćete imati prilike vidjeti najljepše panorame, doživjeti sjajnu gastronomiju i ono najvažnije, opustiti se.

Osim dalmatinskih gradova na obali, sugeriraju Hvar, Dubrovnik, ali i Vis i Korčulu koje svakako treba posjetiti. Inače, na prvom mjestu našla se regija New England u SAD-u, slijedi je Grčka pa onda Zanzibar.

Cijeli popis možete pogledati OVDJE.

I.B.