1 min. čitanja

Počeli radovi na uređenju park šume na atraktivnom poluotoku pored rovinjske bolnice

Počeli radovi na uređenju park šume na atraktivnom poluotoku pored rovinjske bolnice
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ – Počeli su radovi na uređenju dijela parka na poluotoku Muccia smještenom sjeverno od grada Rovinja, a u sklopu koje se nalazi Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat”.

Kompleks bolnice „Martin Horvat“ ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra, nepokretno kulturno pojedinačno dobro oznake P-5266.1. Poluotok Muccia spada u značajni krajobraz “Rovinjski otoci i priobalno područje” kojim se obuhvaćaju svi naseljeni i nenaseljeni otoci, kao i uže priobalno područje.

Obnova i revitalizacija navedene park šume uključuje uređenje postojećih staza i šetnica, obnovu ograde na stazi oko poluotoka Punta Muccia, postavljanje novih klupa i koševa za otpad kao i informativnih panoa o ovom zaštićenom krajobrazu.

Radovi se provode u sklopu provedbe tipa operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Naručitelj je Javna ustanova Natura Histrica iz Pule, a vrijednost radova je nešto više od 1,1 milijun kuna plus PDV, s tim da su JU Natura Histrica i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) potpisali Ugovor o financiranju u visini od 702.562,50 kuna.

Radovi bi trebali biti gotovi do ljeta.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.