2 min. čitanja

Završena treća faza obnove Lječilišnog centra Veli Lošinj vrijedna 25 milijuna kuna

Završena treća faza obnove Lječilišnog centra Veli Lošinj vrijedna 25 milijuna kuna
Foto: PGŽ

VELI LOŠINJ – Rekonstrukcijom, dogradnjom i nadogradnjom objekata Park II i kuhinje završeni su radovi treće faza kapitalnog projekta „Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj“, vrijedni 26 milijuna kuna.

Radovi su uključivali proširenje kapaciteta restorana, uređenje kuhinje, prostora uprave i računovodstva, skladišta, povezivanje objekata Park II i Villa Elisabeth toplom vezom, prilagođavanje objekata osobama s poteškoćama u kretanju, a uređeno je i dodatnih 11 smještajnih jedinica za korisnike ustanove.

Foto: Lječilište Veli Lošinj

Uređeno je i dječje igralište i dva vanjska vježbališta za odrasle kao dio projekta Bolnice na otvorenom, a rekonstruirani su i vanjski vodovodni, kanalizacijski, energetski, hidrantski i telekomunikacijski kanali.

Radove 3. faze financirala je Primorsko-goranska županija, od izrade idejnog rješenja 2017. godine, pa do 2021. godine, u ukupnom iznosu oko 25 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije je kroz Program razvoja jadranskih otoka sufinanciralo troškove energetske obnove u vrijednosti od 500 tisuća kuna, a dio troškova podmirila je i Ustanova vlastitim sredstvima.

Foto: PGŽ

Projekt obnove Lječilišta uključuje 6 faza, a Primorsko-goranska županija dosad je u njega uložila 70 milijuna kuna. Uskoro kreće i 4. faza projekta u kojoj će se dodatno urediti prilazni putevi, parkiralište i park šuma, a u obnovu će i objekti Park III i Park IV.

PGŽ je pritom osigurala financiranje projektne dokumentaciju, a s obzirom na visoku pripremljenost projekata očekuje se da će značajan dio financiranja biti pokriven iz EU fondova. Županija planira napraviti i novi Dom zdravlja u suradnji s Gradom Mali Lošinj koji bi osigurao prostorne kapacitete.

Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj jedan je od najvećih županijskih investicijskih zahvata u objekte zdravstva s ciljem podizanja kvalitete i proširenje zdravstvenih i pratećih usluga same Ustanove, otoka Lošinja i regije Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma, priopćeno je iz PGŽ-a.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.