TRI PUTA PROVALIO U ISTI OBJEKT Okomio se na kuću u Baški, u vlasništvu Čeha

Foto: Wikimedia

BAŠKA – Krčka policija 52-godišnjaka sumnjiči za počinjenje krađe u kući u Baški, ali i za kaznena djela oštećenje tuđe stvari te narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela.

Riječ je o osumnjičeniku za kojega je utvrđeno da je 18. siječnja iz kuće u Baški, u vlasništvu 44-godišnjeg češkog državljanina, otuđio alarmni sustav s pripadajućom video kamerom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je otkriveno kako je 52-godišnjak i prošle 2021. godine u listopadu na istoj adresi oštetio dijelove kuće, dok je u studenom ušao nasilno u tu kuću s ciljem onesposobljavanja protuprovalnog sustava. Sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 30.000 kuna.

Završetkom istraživanja, 52-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje navedenih kaznenih djela krađe, oštećenja tuđe stvari i narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

I.B.