2 min. čitanja

UMAG GRADI RIVU Novi dječji park, suvremena parkirališta i zelenilo krasit će umašku šetnicu

UMAG GRADI RIVU Novi dječji park, suvremena parkirališta i zelenilo krasit će umašku šetnicu
Foto: Grad Umag

UMAG – Jedna od strateških investicija za Umag je uređenje i izgradnja gradske rive na relaciji od gradske đige pa sve do ACI marine.

Preobrazba i izgradnja započela je prije 7 godina. Lani, prije početka ljeta, uređen je i rekonstruiran dio gradske rive koji je u cijelosti oplemenio sadržaj i izgled šetnice, posebice izgradnjom novih zelenih površina na prostoru od dvije tisuće metra kvadratnih. Postignutim standardima komunalnog uređenja nastavit će se s izgradnjom sve do konačne realizacije, i to kroz radove u fazama. Trenutno je u tijeku izgradnja rotora kod IKB-a, koji se u dijelu odnosi na izgradnju nove javne površine, a koja se povezuje s već izgrađenim dijelom te će dovršetkom postati nova funkcionalna urbana površina. Usporedno, već sljedeći tjedan započinju radovi na daljnjem uređenju gradske rive s pripadajućim sadržajima, i to na relaciji od centra grada pa do INA-e.

U okviru uređenja ovog dijela šetnice predviđeni su novi platoi za štandove i kućice, a kako bi šetnici dali uredniji, unificiraniji i skladniji izgled, a pritom podigli razinu kvalitete ovog područja. Postojeće dječje igralište se proširuje za 300-tinjak m2 te se nadograđuje dodatnim sadržajem za djecu, od kojeg će najzanimljiviji i najzabavniji biti set sprava za vanjsko vježbanje prilagođeno upravo najmlađima. Ujedno, u narednom je periodu predviđena zamjena postojećih igrala i postavljanje antistres podloge, kao i hortikulturno uređenje, čime će ovo dječje igralište dobiti potpuno novo, sigurnije i ljepše ruho.

Sljedeći zahvat odnosi se na uređenje i izgradnju novog stajališta za turistički vlakić, a koji ima tradiciju prometovanja već punih 50 godina. Najveći se dio investicije rekonstrukcije šetnice odnosi na potpuno uređenje i proširenje velikog parkinga na obali koji se nalazi u zaleđu mediteranskog parka te se proteže od dječjeg igrališta na početku šetališta pa do novijeg igrališta s postojećim vanjskim vježbalištem-„street work out“, u nastavku šetnice.

Izgradnjom i rekonstrukcijom parkirališta riješit će se dostupnost centru grada i bitno smanjiti prometne gužve. U okviru ove faze, u planu je i povećanje kapaciteta parkirališta na Šetalištu Vladimira Gortana. Tako će se, osim modernizacije, uređenja i povećanja učinkovitosti postojećih i novih parkirnih mjesta, dodatno uložiti u potpuno novi suvremeniji sustav parkiranja na oba parkirališta, ne bi li se vozačima ponudio brži i efikasniji protok te pronalazak slobodnog parkinga.

– Cilj izgradnje gradske rive, koja za naš grad predstavlja stratešku investiciju, polako se približava svome konačnom dovršetku. U ovoj fazi, čiji je trošak oko 7 milijuna kuna, značajno će se podići komunalni standard uređenja, a time i kvaliteta života naših sugrađana. Ujedno, stvorit će se dodatni motiv dolaska i povratka gostiju u naš grad, koji iz godine u godinu poprima sve vidljivije europske standarde, čemu kontinuirano težimo – naglasio je gradonačelnik Umaga, Vili Bassanese.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Obnovljena riva u Umagu dobila novu vizuru
FOTO Umaška hortikultura ostavlja bez daha
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.