3 min. čitanja

Slovakinja pronađena na Krku tvrdi da je bila oteta, evo što kaže policija

Slovakinja pronađena na Krku tvrdi da je bila oteta, evo što kaže policija
Foto: HGSS / MUP

Misteriozna žena iz Slovačke koja je u rujnu pronađena krvava i dezorijentirana na Krku dala je veliki intervju za slovački tjednik Terajšok u kojem je rekla da je bila – oteta.

Uvjerena je da je žrtva otmice

Žena je, podsjetimo, u nedjelju ujutro 12. rujna pronađena na jednoj hridi na Krku posve dezorijentirana i bez ikakvog sjećanja tko je i odakle je. Kod sebe nije imala nikakvih dokumenata po kojima bi je se moglo identificirati. Govorila je engleski pa je odmah bilo jasno da je žena u Hrvatskoj turistica. Misteriozna žena je, kako se ispostavilo desetak dana kasnije, Daniela Adamcova.

Riječ je o Slovakinji koja je dobar dio života provela u SAD-u pa je zbog toga dobro govorila engleski. Onda se pisalo i o tome kako se bavila izradom nakita, širile su se nikad potvrđene priče da je radila nakit i za seriju Prijatelji i da se nakon života u Americi vratila u Slovačku, piše Index.

Sada, gotovo pet mjeseci nakon što je bez sjećanja pronađena u Hrvatskoj, uvjerena je da je žrtva otmice.

Što sve tvrdi Adamcova

Adamcova je rekla da se uopće ne sjeća kako je došla u Hrvatsku. Zadnje se, kako je ispričala, sjeća kako je čekala prijatelje u stanu da dođu po nju i kako netko zvoni na vrata. Sljedeće čega se sjeća, tvrdi, je da sjedi na oštrom kamenju po mraku pokrivena dekom na kojoj su tragovi krvi. Kaže da je bila pretučena, izudarana, krvava i – paralizirana.

– Sjetila sam se troje ljudi. Sjetila sam se da sam bila na velikom brodu s dva muškarca i ženom. Onda se sjećam da su me odvukli na otok. Tamo je čekao još jedan muškarac. Odvukao me na taj otok. To je bilo sve čega sam se sjetila. Ali još uvijek vidim lica troje ljudi ispred sebe. Jako dobro ih se sjećam. Opisala sam ih i policiji – rekla je.

Tvrdi da joj u bolnici nisu napravili sve potrebne preglede niti su joj zaliječili rane. Tvrdi i da se ponašanje policije na ispitivanju promijenilo.

– Gledali su jedni druge kao da znaju o čemu govorim, odjednom su izgubili interes da me saslušaju – kaže.

Dodaje i da nisu mogli uzeti njene otiske prstiju jer je, kako kaže, imala nekakvu vrstu ljepila na njima i to nije mogla sastrugati. Kasnije su joj policajci dali njen ruksak, koji je, kaže, bio pun smeća. Pronašla je samo stare ključeve od stana u Trenčinu. Dokumenti, novac i sve iznutra je, kaže, nestalo.

-Valjda su mislili da su me ubili jer sam na toj plaži bila pokrivena ručnikom. Sve je to jako čudno. Također činjenica da sam imala ljepilo na svim prstima. Što mislite da se dogodilo? Kad sam se vratila kući, počelo mi se vraćati sjećanje, čak i slovački. Mislim da se to moralo dogoditi ovdje u Slovačkoj. Možda to nije bila neka prava tvrtka koju sam pronašla na internetu, nego neki prevaranti. Ne sjećam se gdje sam bila od 20. kolovoza do 12. rujna i što se dogodilo u međuvremenu – priča Adamcova.

Iako je uvjerena da ju je netko ozlijedio i oteo i premda tvrdi da nije zadovoljna kako je postupala hrvatska policija, slovačkoj se policiji, kaže, nije obratila.

Što na tvrdnje i optužbe Slovakinje kaže policija

S obzirom na sve tvrdnje Slovakinje pa i optužbe na račun hrvatske policije, zatražili smo od policije odgovore na pitanja kako komentiraju njene navode, je li u istrazi bilo ikakvih indicija da se radi o otmici i jesu li provjerili sve informacije koje su se pojavile u tom slučaju.

Iz policije uvjeravaju kako su tijekom istrage provjerili sve informacije vezane uz slučaj te da nije bilo nikakvih indicija da se radi o otmici. Kažu kako baš ništa nije ukazivalo da je Daniela Adamcova žrtva otmice ili nekog drugog kaznenog djela.

Navode da su cijelom slučaju od samog početka pristupili krajnje ozbiljno i u potpunosti se posvetili provjeri svake, pa i naizgled nevažne informacije.

– Provjerom svih navoda iz izjave riječki kriminalisti nisu utvrdili postojanje ni najmanje indicije da bi pronađena žena na bilo koji način bila žrtva kaznenog djela, odnosno da bi njen nestanak i ozljede s kojima je pronađena bili posljedica kaznenog djela na njenu štetu – poručuju iz MUP-a.

Navode još da su na ovom slučaju radili iskusni kriminalisti iza kojih stoje zavidni rezultati u policijskoj karijeri.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

MISTERIJ NEPOZNATE ŽENE Policija pojasnila zašto je nisu identificirali po otiscima, javili se i češki turisti
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.