1 min. čitanja

Splićani će za mjesec dana koračati potpuno uređenom Istočnom obalom

Splićani će za mjesec dana koračati potpuno uređenom Istočnom obalom
Foto: Igor Jakšić

SPLIT – Obalu kneza Domagoja Splićani će ubrzo gledati u potpuno novom izdanju, iako je već poprimila novo ruho. Ovaj projekt vrijedan 42 milijuna kuna financira se iz Europskih fondova.

Obala duga 260 metara se proširuje s četiri na devet i pol metara, dobiva dodatna mjesta za katamarane, ali nije namijenjena samo putnicima, već i građanima.

Na novouređenoj Istočnoj obali “niknule” su palme, postavljena rasvjeta, klupe…

O novostima je više za Dalmaciju danas kazao šef splitske Lučke uprave, Vice Mihanović.

– Svjedoci smo da projekt ide naprijed. S ponosom mogu istaknuti da 150 godina od izgradnje ove obale za vrijeme Austro-Ugarske, kada je iskorištavanjem viška materijala nakon izgradnje usjeka pruge nastala ova obala, Lučka uprava je krenula u ovaj projekt.

Aplicirali smo na europske novce, dobili sredstva. Bitno je da je cijeli projekt ukupne vrijednosti preko 44 milijuna kuna, neće koštati Grad Split i Županiju ni kunu i to zahvaljujući europskim novcima i Vladi RH – kaže Mihanović.

Napominje da se nepunih godinu dana od početka radova projekt privodi kraju što je, ističe, vrlo zadovoljavajuće s obzirom na okolnosti koje nas okružuju, a osobito koronakrizu.

– U završnici smo uređenja; postavljeni su klupe i rasvjeta, ide komunalno i hortikulturno opremanje. Nakon toga ćemo prijaviti tehnički pregled, a kroz možda mjesec dana Istočna obala će biti spremna za uporabu – kazao je Mihanović za Dalmaciju Danas.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.