Bivši načelnik Podgore optužen za bespravnu gradnju i skidanje pečata

Foto: Stela Vela / Facebook / Screenshot

PODGORA/SPLIT – Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za bespravnu gradnju i skidanje pečata protiv Ante Miličića, bivšeg načelnika Podgore. Terete ga da je postupio protivno odredbi Zakona o gradnji na području pomorskog dobra. 

U optužnici se navodi da je izdao nalog za izvođenje građevinskih radova premda nije imao građevinsku dozvolu, prenosi Dalmatinski portal.

Izgrađeni su potporni zidovi od kamena povezanog betonom visine 80 centimetara i dužine 300 metara te nasip širine oko 1,2 metra od sitno zrnatog kamena i zemlje između zidova i zasjeka morske obale te betonska podloga na nasipu širine do dva metra i ukupne dužine 300 metara.

Viša građevinska inspektorica ureda u Splitu je zatvorila gradilište početkom 2019. godine o čemu je okrivljenika i usmeno izvijestila prilikom obavljanja inspekcijskog nadzora, no on je, navodi Državno odvjetništvo, dao nalog da se radovi nastave.

Podsjetimo, o razmjerima katastrofalne devastacije pod upravljanjem bivšeg podgorskog načelnika u više navrata pisao je Morski HR, a za uništavanje pomorskog dobra, na njegovu adresu stiglo je više desetaka prijava. O tome više pročitajte niže u člancima.

D.G.