2 min. čitanja

KRALI RASVJETNE STUPOVE, ARMATURE I KABELE Organizirana banda na riječkom i kvarnerskom području

KRALI RASVJETNE STUPOVE, ARMATURE I KABELE Organizirana banda na riječkom i kvarnerskom području
Foto: MUP

RIJEKA – Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka te Policijske postaje Opatija, proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana, starosti od 22 do 31 godine, zbog sumnje u počinjenje deset kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Navedenu četvoricu počinitelja policija sumnjiči da su s još jednim osumnjičenikom, koji trenutačno nije dostupan policiji, tijekom siječnja ove godine, ali i u 2020. te 2021. godini na području Opatije, Matulja te otoka Krka, Kukuljanova, Rijeke i Viškova  ukupno počinili pet kaznenih djela teške krađe, četiri kaznena djela krađe i kazneno djelo neovlaštena uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da su u siječnju ove godine u Opatiji iz jednog hotela otuđili inventar, a s obalne šetnice osam rasvjetnih stupova. Također su na širem području Matulja i Opatije iz skladišnih prostora ili gradilišta otuđili veću količinu različitih kablova, radijatora, drugih predmeta te željezne armature.

Kriminalističkim istraživanjem je otkriveno kako su i u ožujku 2020. godine provalili u ograđeno dvorište tvrtke na području Viškova gdje su otuđili 50-ak metalnih bačvi piva te su i neovlašteno koristili teretno vozilo koje je naknadno pronađeno.  Bačve piva su otuđili i u listopadu 2021. godine nakon što su provalili u ograđeni vanjski skladišni prostor tvrtke na području otoka Krka.

U ožujku prošle 2021. godine su na području Rijeke s otvorenog gradilišta otuđili hidraulički čekić, dok su u studenom iste godine provalili u dvorište tvrtke na području Kukuljanova te otuđili više od 150 aluminijskih bačvi.

Sukladno nalogu suca istrage, provedeno je više pretraga domova i prostorija na području Rijeke kojima se osumnjičenici koriste, a kojima je pronađen dio rasvjetnih stupova otuđenih u Opatiji, zatim dio otuđenog inventara iz hotela, manji dio građevinskog materijala (željezne armature) te drugi predmeti.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko  600.000 kuna, a oštećeni su hotelijersko društvo iz Opatije, jedinica lokalne samouprave, građevinska tvrtka s Krka te trgovačke tvrtke s područja Matulja, Splita i Zagreba.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, četvorica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.