2 min. čitanja

U ponedjeljak počinju radovi na 4. dijelu zahvata zadarske rive

U ponedjeljak počinju radovi na 4. dijelu zahvata zadarske rive
Foto: ZDLU

ZADAR – Lučka uprava Zadar izvijestila je da u ponedjeljak, 7. veljače 2022. godine počinju radovi na 4. dijelu zahvata na Obali kralja Petra Krešimira IV., koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Četvrti dio zahvata obuhvaća dio od gata do Morskih orgulja, u dužini od 203 metra. Kako bi se osiguralo nesmetano izvodenje radova, ogradit će se kameni dio obale, a po ishođenju potrebnih suglasnosti, planira se širenje gradilišta i na šljunčani dio zadarske rive (uz zelene otoke).

U skopu radova na obnovi zadarske rive dosad su završene demontaže kamena i dio podmorskih radova na dijelu 1 i dijelu 2, od zgrade Sveučilišta do gata. Do početka ljeta planira se konstrukcijski završiti prvi, drugi i četvrti dio te popločavanje kamenom na prvom i četvrtom dijelu. Kako ne bi ometali turističku sezonu, tijekom ljeta sa zadarske rive povući će se teška mehanizacija te je u planu samo popločavanje drugog dijela. U treći dio radova, koji obuhvaća sanaciju i produženje gata za 15 metara, Lučka uprava Zadar krenut će nakon završetka sezone.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Više informacija o projektu, uključujući i fotografije tijeka radova, možete pronaći na službenim mrežnim stranicama.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO IZVJEŠTAJ Radovi na zadarskoj rivi napreduju punom parom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.