1 min. čitanja

Kod Paškog mosta omogućena izgradnja adrenalinskog sustava Zipline

Kod Paškog mosta omogućena izgradnja adrenalinskog sustava Zipline
Foto: Laker / Pexels

PAG – U kanalu Ljubačka vrata, južno od Paškog mosta, omogućeno je organiziranje i uređenje adrenalinske rekreacije Zipline, odnosno postavljanje čeličnog užeta s pratećim sadržajima.

Naime, to je predviđeno u VII. Izmjeni i dopuni PPU-a Grada Paga, koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Paga, javlja Radio Pag.

Predviđeni sustav Zipline imat će uporište na sjevernoj strani kanala i na rtu Fortica, prema kuli Fortica, čija će se točna lokacija odrediti posebnim projektom, u skladu s konzervatorskim uvjetima, s obavezom čuvanja prirodnog okoliša i bez štetnih utjecaja na okoliš, a u skladu s posebnim zakonskim odredbama vezanim za zaštitu okoliša i prirode.

Zipline omogućava brzu vožnju po žici visoko iznad određenog područja. To je sustav koji se sastoji od remenice instalirane s kablovima koji imaju određeni pravac i na taj način, gravitacijom, osoba klizi po sajli dok drži remenicu. U Hrvatskoj postoji nekoliko takvih adrenalinskih projekata među kojima su najpoznatiji Zipline iznad rijeke Cetine kod Omiša, u Istri na Pazinskoj jami, u zabavnom parku Glavani, na otoku Krku, u Adrenalinskom parku Plitvice i iznad kanjona Čikole kod Šibenika.

Josip Portada

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.