2 min. čitanja

MISTERIOZNA SMRT Srpski pomorac pronađen prerezanog vrata na brodu punom kokaina

MISTERIOZNA SMRT Srpski pomorac pronađen prerezanog vrata na brodu punom kokaina
Foto: Wikimedia

Otkriven je identitet srpskog pomorca koji je pronađen prerezanog vrata na brodu MSC Adelaide u Genovi, gdje je pronađeno i gotovo pola tone kokaina, doznaje Blic.

Generalni konzulat u Milanu obaviješten je o stravičnoj smrti pomoraca iz Srbije, o čemu ih je obavijestila Lučka uprava iz Genove, čim je tijelo pronađeno.

Prema neslužbenim informacijama, konzulat se javio i obitelj preminulog, a o smrti ih je obavijestila kompanija MSC.

– Otvorena je istraga i Konzulat će biti u kontaktu s policijom i obitelji oko preuzimanja tijela – kažu za “Blic” iz Generalnog konzulata u Milanu.

Do pronalaska tijela došlo je nakon što je utvrđeno da se na brodu prevozila veća količina kokaina.

– Lučki radnik uhićen je “in flagranti” kada je iskrcao kontejner s 14 vreća čistog kokaina. Nakon uhićenja, policija se ukrcala na brod i pronašla mrtvog muškarca iz Srbije – pišu talijanski mediji, a prenosi Blic. Tamošnji istražitelji istražuju je li smrt državljanina Srbije povezana s pošiljkom kokaina, no trenutno se ta dva slučaja vode odvojeno.

Tamošnji istražitelji istražuju je li smrt Srbina povezana s tovarom kokaina, a trenutno se dva slučaja vode odvojeno.

– Posada broda je rekla da su vidjeli Srbina s nožem kako hoda po brodu, ali je čudno da nož nije pronađen pored njegovog tijela – kažu i dodaju:

– Istražitelji su uhitili dvojicu muškaraca koje su zatekli na brodu, a jedan od njih je uhvaćen kako uzima vreće iz kontejnera postavljenog u prostor za video nadzor.Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bila bi 30 milijuna eura. Srpskom mornaru je prerezan vrat, a nakon obdukcije znat će se više.

Foto: Facebook

Zabunu je izazvala posljednja informacija da je jedan od osumnjičenih rekao da se Srbin ubio zarezavši se britvom po vratu. Neki talijanski mediji navode da je Srbin krvlju napisao poruku svojoj supruzi.

Cijeli slučaj se istražuje.

– Istraga tužitelja, koju koordinira zamjenik tužitelja Federico Manoti, se nastavlja, a trenutno je u tijeku potraga za suučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućio očevid – dodali su.

Podsjetimo, brod je stigao iz Brazila, a kokain je bio skriven u dijelu gdje je bila pohranjena kava.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.