Ribar preživio potonuće broda danima plutajući na hladnjaku

Foto: Pixabay/Ilustracija

Kontejnerski brod Queen B prošli je tjedan tijekom uobičajene rute Meksičkim zaljevom spasio ribara koji je danima plutao na pučini držeći se za hladnjak od stakloplastike, nakon što je njegov brod potonuo.

33-godišnji ribar Eric s Yucatana plutao je na pučini 2 dana dok ga slučajno nije spazila posada kontejnerskog broda. Lokalni mediji navode kako se ribar u društvu nećaka otisnuo na pučinu 29. siječnja, ne očekujući uzburkano more s visokim valovima. To ih je umalo stajalo života kada im je brod svega dva dana nakon isplovljavanja potonuo, prenosi The Maritime Executive.

Nećak ribara preživio je držeći se za ribarsku bovu, a spasio ga je drugi ribar koji ga je odveo liječniku zbog teške dehidracije. Ericu nije bilo ni traga ni glasa, unatoč opsežnoj potrazi.

No u jutarnjim satima, 3. veljače, službenici u luci Celestun primaju poziv s Floride koji ih obavještava da je nestali ribar pronađen zahvaljujući posadi broda Queen B, koja ga je uočila 60 nautičkih milja od meksičke obale. Za razliku od svog nećaka, pronađen je u relativno dobrom stanju.

K.B.