2 min. čitanja

U Ministarstvu su ozbiljno shvatili upozorenje na prenisku cijenu velike parcele na Ugljanu

U Ministarstvu su ozbiljno shvatili upozorenje na prenisku cijenu velike parcele na Ugljanu
Foto: Silvijo Košta / Google Maps

LUKORAN – Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi pripremne radnje za ponovno objavljivanje natječaja za prodaju 307.316 m2 u uvali Prtljug u Lukoranu po početnoj cijeni od 79,8 milijuna kuna.

Navodi se to u odgovoru njihove Službe za odnose s javnošću i informiranje na upit o daljnim koracima u prodajnom procesu, koji je u rujnu prošle godine završen bez ponuda. Tromjesečni natječaj za teren na otoku Ugljanu cijelo je vrijeme pratila negativna percepcija dijela javnosti. Podsjetimo, zbog niske početne cijene od 34 eura/m2 te natječaja koji se bazirao na starom urbanističkom planu uređenja ugostiteljsko-turističke zone Mačjak-Šumljak, prodaja ove nekretnine na noge je digla trojicu nezavisnih općinskih vijećnika. Otočki Indijanci, kako sami sebe nazivaju, uputili su otvoreno pismo Ministarstvu, a sporni su natječaj na znanje dali USKOK-u i DORH-u, piše 057.info.

– Očito kako natječaj sam po sebi, prema UPU i DPU iz 2008. godine, nije bio posebno atraktivan. Izmjenama UPU-a i ukidanjem DPU-a stvar se bitno mijenja – zemlja se može parcelirati, dozvoljeno je etažiranje i izgradnja u etapama. Osim toga Općina se ugovorno obvezala izgraditi infrastrukturu. Onome tko ovo nije znao, natječaj nije bio interesantan, a “ako je tko znao” odustao je od davanja ponude, samoinicijativno ili na mig, jer se zakuhalo
u medijima i počele su istrage – komentirao je jedan otočkih Indijanaca, Mario Košta, ishod natječaja u rujnu.

Nakon objave pisma otočkih Indijanaca, uzalud smo tražili očitovanje od Ministarstva, no čini se kako se situacija sada bitno promijenila. Štoviše, iz Ministarstva sada navode kako se prilikom pripremnih radnja za ponovno objavljivanje natječaja “posebna pažnja posvećuje primjedbi jednog dijela vijećnika Općinskog vijeća Općine Lukoran, koji smatraju da je početna cijena preniska”.

– Po dobivanju stručnog mišljenja službe za procjenu vrijednosti nekretnina odlučit će se o tome hoće li se raditi nova procjena ili će se aktualizirati postojeća – poručuju iz Ministarstva dodajući kako će, u svakom slučaju, sve pravodobne informacije o predmetnom natječaju bit će objavljene putem njihovih službenih web stranica.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Apel otočkih domorodaca: “Država prodaje uvalu na Ugljanu po preniskoj cijeni!”
POZNAT NOVI VLASNIK Nekretnine u uvali Prtljug na Ugljanu prodane za 21,4 milijuna kuna
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.