1 min. čitanja

Čermak zadržao terminal u zadarskoj Gaženici, a koncesiju prenosi na novu firmu

Čermak zadržao terminal u zadarskoj Gaženici, a koncesiju prenosi na novu firmu
Foto: Crodux derivati

ZADAR – Crodux derivati dva d.o.o. promijenio je vlasnika i postao dio slovenske tvrtke Petrol kojoj je prodan lanac benzinskih pumpi i terminal u Omišlju te u zadarskoj luci Gaženica.

Međutim, nova firma Ivana Čermaka preuzet će koncesiju na pomorsko dobro u Gaženici gdje je Tankerkomerc imao skladište naftnih derivata koje je prvo unajmio, a onda ga je kao vlasnik preuzeo Crodux derivati dva, piše 057.info.

No, kako piše Jutarnji list, u paketu kojeg je kupio Petrol, umirovljeni general Ivan Čermak nije ipak nije prodao terminal u Gaženici kao dio poslovanja Crodux Derivati dva koji je bio „zlatna koka” i Tankerkomerca, a zadarskoj luci donosi najviše prihoda.

Dokaz tome je i prijenos koncesije u Gaženici na novu firmu Delta terminali koju je Ivan Čermak osnovao u srpnju 2021. godine. Predsjednica uprave je Draga Antić koja je i dalje predsjednica Nadzornog odbora Tankerkomerca.

Skupštini Zadarske županije predložen je prijenos koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra s Crodux derivati dva d.o.o., Zagreb na trgovačko društvo Delta terminali d.o.o. za usluge, također sa sjedištem u Zagrebu.

U obrazloženju se navodi kako je iz plana podjele društva Crodux derivati dva d.o.o. od 17. lipnja 2021. godine i plana podjele razvidno da je skladište tekućih tereta u Gaženici kao dugotrajna imovina uneseno u Delta terminali d.o.o. te da nakon upisa podjele u registar Trgovačkog društva u Zagrebu društvo Crodux derivati dva d.o.o. dozvoljava i ovlašćuje društvo Delta terminali d.o.o. da zatraži i ishodi od relevantnih tijela uknjižbu prava vlasništva na Terminalu tekućih tereta u Gaženici.

Radi se o pristanu uz more, površine 500 kvadratana kojem završava cjevovod, a  za koju ostaje i isti iznos koncesijske naknade od 24.070 kuna godišnje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.