1 min. čitanja

Dokovski kapaciteti Viktora Lenca puni do svibnja

Dokovski kapaciteti Viktora Lenca puni do svibnja
Foto: Aljoša Pavelin

RIJEKA – Dokovski kapaciteti u Brodogradilištu Viktoru Lencu popunjeni su do svibnja, u škveru je sada više od 10 brodova, a zaposlenost je izuzetno velika, doznaje se u petak iz tog brodogradilišta.

Članica Uprave Sandra Uzelac kazala je za Hinu da su svi dokovi i vezovi u V. Lencu popunjeni te da je sada, za razliku od prethodnog polugodišta, zaposlenost brodogradilišta visoka.

Lani su, kaže, na poslovanje utjecale visoke vozarine, pa su brodari to vrijeme više koristili za plovidbu, a ne za remont, a utjecala je i pandemija covida-19, prenosi HRT.

Stoga se očekuje da će poslovanje u 2021. biti uspješno te s ostvarenom dobiti, ali manjom nego 2020. godine.

U Brodogradilište Viktor Lenac u četvrtak je na remont i preuređenje uplovio putnički brod – luksuzna jahta, dugačka 147 metara.

Riječ je o velikoj jahti stranog naručitelja, s kojim je kostrensko brodogradilište sklopilo ugovor o remontu i preuređenju vrijedan više od 20 milijuna eura.

O složenosti ugovorenih radova govori i podatak kako se planira da će brod u brodogradilištu biti godinu dana, jer je rok izvođenja radova 12 mjeseci.

Po riječima Sandre Uzelac, riječ je o dosta specifičnim radovima, a bit će angažirano više domaćih i stranih kooperantskih tvrtaka.

Slične, ali manje poslove te vrste su u V. Lencu već radili, kazala je dodavši da je otvaranje druge tržišne niše zanimljivo tom brodogradilištu, da im je u interesu proširiti niše u kojima mogu raditi i bolje se prilagoditi svim promjenama na tržištima.

U Brodogradilištu Viktoru Lencu sada je 340 zaposlenih, a, po riječima Sandre Uzelac ima potrebe za zapošljavanjem kvalitetnih kadrova svih brodograđevnih, tehničkih i pomorskih struka.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.