1 min. čitanja

Stručna studija integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta

Stručna studija integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta
Foto: Boris Kačan

KORČULA/MLJET – Regionalna agencija DUNEA poziva zainteresiranu javnost na radionice u sklopu izrade Stručne studije integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta.

Radionice će se održati:

– u utorak, 15.2.2022.u domu kulture u Babinom polju s početkom u 13 sati

– u srijedu, 16.2.2022.u gradskoj vijećnici grada Korčule s početkom u 9:30 sati i u općinskoj vijećnici općine Vela Luka s početkom u 12:30.

Predstavnice Regionalne agencije predstavit će transnacionalnu strategiju za cjelogodišnji održivi i odgovorni turizam u mediteranskim otočnim odredištima izrađenu kroz projekt WINTER MED, kao i ciljeve i očekivane rezultate projekta. Predstavnici stručnog izrađivača studije, tvrtke ASK Atelier d.o.o, prezentirat će Studiju s naglaskom na identifikaciju kulturno – povijesnih cjelina, graditeljskog nasljeđa te krajolika otoka Korčule i Mljeta radi podizanja svijesti javnosti o njihovim vrijednostima.

Također, bit će predstavljeno postojeće stanje i analiza dvaju naselja – Žrnova (Postrane) na otoku Korčuli te Korita na otoku Mljetu – koja su među šest pilot područja WINTER MED projekta. Nakon prezentacije svi se mogu priključiti diskusiji o viziji razvoja naselja te potrebi kvalitetne obnove i nove gradnje na otocima koja su pod sve većim pritiscima razvoja gospodarstva i neodrživog turizma.

Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da sudjelovanje na radionici potvrdite na e-mail iprce@dunea.hr, najkasnije do ponedjeljka 14.02.2022. godine u 12 sati.

Podsjetimo, cilj projekta WINTER MED je promicanje održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na otocima na području Mediterana uz istodobno očuvanje i valorizaciju kulturne i prirodne baštine. Nositelj projekta je Udruženje toskanskih regija, a Regionalna agencija DUNEA jedan je od devet projektnih partnera. Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85% bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.