1 min. čitanja

TROJE PRIVEDENIH Na Krku pronađena četiri ilegalna laboratorija za uzgoj kanabisa

TROJE PRIVEDENIH Na Krku pronađena četiri ilegalna laboratorija za uzgoj kanabisa
Foto: MUP

KRK – Kaznenom prijavom protiv dvoje slovenskih i jednog hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje krčke policije, u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske,  zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Riječ je o istraživanju kojim su na području otoka Krka pronađena četiri  laboratorija za uzgoj kanabisa (u konačnici droge marihuana), s video nadzorom i sustavom za daljinsko i vremensko reguliranje upravljanja uzgojem zasađenih gotovo 400 stabljika indijske konoplje, visine od 13 do 110 cm.

Naime, nalogom suca istrage nadležnog Županijskog suda provedene su pretrage nekoliko stambenih objekata, prostora i osobnih vozila na području općina Malinska i Vrbnik na otoku Krku te na području Jelenja u okolici Rijeke. Njima se koriste dvoje osumnjičenih Slovenaca, starosti 28 i 35 godina, kao i 43-godišnji hrvatski državljanin.

Pretragom je pronađeno oko šest kilograma droge marihuana, 24 šprice s uljem kanabisa, zatim velika količina sofisticirane opreme za uzgoj i preradu droge– „laboratorij“ (šatori s osvjetljenjem, sustav video nadzora, digitalna oprema i vage za precizno mjerenje, prijenosna računala i sl. ), ali i novac te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

– Istraživanjem je utvrđeno kako su tijekom prethodne 2021. godine troje osumnjičenika iznajmili četiri stambene jedinice u navedenim mjestima na otoku Krku te se organizirali i uspostavili sustav za ilegalni uzgoj kanabisa (u konačnici droge marihuana), zasađivanjem stabljika indijske konoplje u kontroliranim uvjetima (laboratorij), a u svrhu njezine daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu – izvijestila je policija.

Pod osnovom sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, svo troje osumnjičenika je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predano pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.